Kiropraktik

KiropraktikHvad laver en kiropraktor?
En kiropraktor er en autoriseret sundhedsperson, der beskæftiger sig med undersøgelse, diagnose, forebyggelse og behandling af smertetilstande og nedsat funktion i muskel- og skeletsystemet.

Skal man have henvisning?
Du kan henvende dig direkte til Kiropraktorerne i Viborg & Kjellerup – det kræver ingen henvisning fra din egen læge. Alle vores kiropraktorer er uddannet – og forpligtet – til selvstændigt at undersøge og diagnosticere, hvori en skade består. Er der behov for undersøgelser, vi som kiropraktor ikke selv kan varetage, eller er anden behandling påkrævet, henviser vi videre i systemet, typisk til egen læge.

Hvilke gener behandler en kiropraktor?
Vores hovedområde er behandling af lidelser i bevægeapparater, det vil sige led, muskler og knogler /nakke, ryg, bækken skulder, hofte, albue, knæ, håndled, ankel, hænder, fødder, fingre, tær, kæbeled samt lidelser afledt herfra som feks. hovedpinelidelser, svimmelhedstilstande, udstrålende og henviste smerter som feks. brystkassesmerter m.v.

Smerter i rygsøjlen (især nakke og lænd) eventuelt med udstrålende smerter til ben eller arme er den hyppigste grund til, at patienter henvender sig til en kiropraktor. Rygsmerter kan optræde på forskellige måder og i flere sværhedsgrader lige fra ømme muskler til alvorligere skader som fx en diskusprolaps.

Kroppens muskler og led kan også medføre symptomer væk fra ryggen, eksempelvis hovedpine, som også er en hyppig grund til at søge kiropraktor.

Lokale smerter i arme og ben er også en almindelig grund til at søge kiropraktor.

Undersøgelsen og diagnose
Undersøgelsen omfatter en sygehistorie og en grundig undersøgelse af området med besvær. Ofte suppleres undersøgelsen med mere almene undersøgelser som f.eks. blodtryksmåling eller lignende.

Røntgenundersøgelse
Undertiden er det nødvendigt at foretage en røntgenundersøgelse. Alle kiropraktorer har umiddelbar adgang til røntgenundersøgelse.

For nærmere information kan du læse om det første besøg hos kiropraktoren.